суббота, 4 января 2014 г.

Yaki

Ləvazimatlar:
250 qram un
Duz,istiot
1 ədəd soğan
1 ədəd yumurta
250 qram qatıq
Hazırlanması:
Əvvəlcə kartofların qabığını soyuruq.Sonra onları halqa-halqa doğrayırıq.Sonra pure kimi bişiririk.Sonra isə soğanı xırda-xırda doğrayırıq.Daha sonra isə onları yağda qızardırıq.kartoflar tam bişdikdən sonra isə onları əzib,içinə duz, istiot, soğan əlavə edirik.Daha sonra isə stolun üstünü silirik,sonra oranı unlayırıq,Hazırladığımız pureyi tökürük.Sonra onun içinə yumurta və az-az un əlavə edərək xəmir yoğururuq.Unu az-az əlavə edərək yumşaq xəmir yoğururuq.Sonra onu hissələrə ayırırıq.Sonar onu uzunsov formaya salırıq vı dairələr kimi xəmir kəsirik.Sonra onları suya atıb,qaynadırıq.Təxminən 10 dəqiqə qaynadırıq.Sonar isə onlari kərə yağında qızardırıq.Daha sonra isə onları qaba yığıb,üstünə qatıq,nanə  sousu əlavə edirik

Previous Post
Next Post