среда, 9 октября 2013 г.

Köklü leço

Tərkibi:
 5 kq pomidor
1 kq yerkökü
1 kq  soğan 
3 kq qırmızı şirin bibər
1 st. şəkər tozu
1/2 st. duz
qara  istiot 
sirkə 
Hazırlanması:
Əvvəlcə bibərləri yuyuruq,  bibərin toxumlarını çıxardırıq,çöp-çöp doğrayırıq.
Sonra soğanı doğrayı, kökü sürtgəcdən keçirin. 
Sonra diqqətlə qarışdırın, duz və şəkər tozu əlavə edin. 
Pomidorun qabığını soyun. Mətbəx robotundan keçirin. Bunu hazırladığınız kütlənin üstünə tökün, odun üstünə qoyun.
Qaynara düşəndə sonra 30 dəqiqə bişirin,  qara istiot və sirkə əlavə edin.
 Leçonu  sterilizə edilmiş  bankalara doldurun,  metal qapaqları bankaların ağzına qoyun  
 Bankaları 90 dərəcə temperaturda 10-15 dəqiqə pasterizə edin. Sonra qapaqlarını möhkəm bağlayın. 
 Soyuyandan sonra bankaları sərin yerdə saxlayın. 

Məmmədova Nərmin xanım , Şəki şəhəri

Digər Leço resptləri
Previous Post
Next Post