четверг, 28 марта 2013 г.

Basdırma - kabab


Ləvazimatlar:
Adambaşına - 300 qram mal əti
Baş soğan - 1 ədəd
Nar - 15 qram
Kərə yağı - 5 qram
Cəfəri - 10 qram
Duz, istiot
Hazırlanması:
Basdırma kabab üçün təxminən 35 - 40 qramlıq tikələrdən doğranılır və sonra emallı qaba qoyulub içinə doğranmış soğan, duz, istiot, nar qatılaraq hamısı birlikdə qarışdılır və 3 - 4 saat ərzində soyuq yerdə saxlanılır.
Lazım gəldikdə ət tkələri şişə taxılır və soğandan təmizlənərək közərmiş kömür üzərində bişirilir. Kababın dadı daha xoş olsun deyə, onu bişirməzdən əvvəl kərə yağına salmaq, çıxartmaq məsləhət görülür.
Kabab bişirilib süfrəyə veriləndə yanına soğan, limon yaxud şişdə bişirilmiş pomidor, sumaq, 
istiot və duz qoyulur.

Previous Post
Next Post