четверг, 28 марта 2013 г.

Tikə - kabab


Ləvazimatlar:

Adambaşına -  350 qram qoyun əti
Baş soğan - 1 ədəd
Cəfəri - 10 qram 
Reyhan - 10 qram
Sumaq - 3 qram 
Duz, istiot
Hazırlanması:
Tikə kabab üçün ətdən 35 – 40 qramlıq tikələr kəsib şişə taxırıq, üstünə duz səpilir və manqalda közərmiş kömür üzərində qızardılır. Kömür alovlanmasın deyə ona duzlu su səpilir. Ət şişə taxılan zaman həm yağlı həmdə yağsız tikələr götürülməlidir. Əti bir qaydada qızarmasına fikir verilməlidir. Tikə kababın bərabər qaydada qızarması üçün arabir çevirmək lazımdır. Tikə kabab hazır olan kimi süfrəyə verilməlidir. Tikə kababın üstünə halqavari soğan qoymaq lazımdır. Bundan başqa tikə kababın yanına bir neçə dilim limon, yaxud narşərab, döyülmüş istiot və duz qoyulur. Yay zamanı tikə kababın yanına 100 qram şişdə qızardılmış pomidorda əlavə etmək olar.

Previous Post
Next Post