Ləvazimatlar:
Adambaşına
- 200 qram qoyun əti
Buğda unu - 80 qram
Buğda unu - 80 qram
Baş
soğan - 1 ədəd
Ərinmiş
yağ - 25 qram
Yumurta
- 1 ədəd
Qatıq -50 qram
Duz,
istiot
Hazırlanması:
Gürzə üçün yumşaq qoyun əti soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir və ona duz,
istiot vurularaq qarışdırılır
və qızdırılmış tavada yağ içində qovrulur. Ələnmiş una duz, su vurularaq xəmir yoğrulub 1 mm qalınlıqda yayılır və bundan stəkanın ağzı ilə diametri 5 sm ölçüdə dairələr
kəsilir.
Hazır qiymə həmin dairələrin ortasına qoyulub tikişi yuxarı və ucu açıq qalmaq şərti ilə bükülür. Bu qayda ilə hazırlanmış gürzə bulyonun içinə salınıb bişirilir. Gürzə üzə çıxanda bişmiş hesab edilir. Süfrəyə verilən zaman gürzəni süzgəclə qazandan götürmək lazımdır. Qablara düzülür, üstünə yağın və qiymənin qalan hissəsi tökülür. Sonra ayrıca qabda da qatıq qoyulur.
Hazır qiymə həmin dairələrin ortasına qoyulub tikişi yuxarı və ucu açıq qalmaq şərti ilə bükülür. Bu qayda ilə hazırlanmış gürzə bulyonun içinə salınıb bişirilir. Gürzə üzə çıxanda bişmiş hesab edilir. Süfrəyə verilən zaman gürzəni süzgəclə qazandan götürmək lazımdır. Qablara düzülür, üstünə yağın və qiymənin qalan hissəsi tökülür. Sonra ayrıca qabda da qatıq qoyulur.