четверг, 28 марта 2013 г.

Xingəl

Ləvazimatlar:
Adambaşına - 100 qram qoyun əti
Buğda unu - 40 qram 
Yumurta - 1 ədəd
Ərinmiş yağ - 25 qram
Baş soğan - 1 ədəd
Un - 40 qram
Duz, istiot - zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə un , duz , su , yumurtadan ibarət xəmir yoğrulur. Sonra onu yayırıq. Daha sonra onu romb şəklində kəsirik. Sonra onu qaynar qazana töküb pörtürük. Ayrı bir tavada xırda - xırda doğranmış soğana 40 qram kərə yağı, duz, istiot əlavə edib qovururuq. Sonra xingəli süzür, boşqaba töküb ,üstünə qovrulmuş ət və qatıq əlavə edirik.                                         


Previous Post
Next Post