Un
- 500 qr
Şəkər
tozu
- 350 qr
Marqarin
- 250 qr
Darçın - 1 çay qaşığı
Çay soda - 1 çay
qaşığı
Yumurta
- 2
ədəd
Badam
ləpəsi
- 250 qr
Hazırlanması:
Yağı
şəkər ilə ovub qarışdırırıq. Badam ləpəsini azca qovurub xırda doğrayırıq. Sonra
ləpəni marqarin və şəkərə qarışdırıb, üzərinə unu və çay sodasını əlavə edərək xəmir yoğururuq.
Xəmiri 3 - 4 sm qalınlığında bürmələyib 1 - 4 saat soyuq yerdə saxlayırıq.
Xəmiri 3 - 4 sm qalınlığında bürmələyib 1 - 4 saat soyuq yerdə saxlayırıq.
Sonra
xəmirdən istədiyimiz formada doğrayıb 5 - 7 dəqiqə bişiririk. Peçenyelərin
üzərinə əridilmiş şokolad və ya marmelad ilə bəzəyirib, üzərinə qoz qoyuruq.