четверг, 28 марта 2013 г.

Peçenye

Ləvazımatlar:
Un - 500 qr
Şəkər tozu - 350 qr
Marqarin - 250 qr
Darçın - 1 çay qaşığı
Çay soda - 1 çay qaşığı
Yumurta - 2 ədəd
Badam ləpəsi - 250 qr
Hazırlanması:
Yağı şəkər ilə ovub qarışdırırıq. Badam ləpəsini azca qovurub xırda doğrayırıq. Sonra ləpəni marqarin və şəkərə qarışdırıb, üzərinə unu və çay sodasını   əlavə edərək xəmir yoğururuq.

Xəmiri 3 - 4 sm qalınlığında bürmələyib 1 - 4 saat soyuq yerdə saxlayırıq.
Sonra xəmirdən istədiyimiz formada doğrayıb 5 - 7 dəqiqə bişiririk. Peçenyelərin üzərinə əridilmiş şokolad və ya marmelad ilə bəzəyirib, üzərinə qoz qoyuruq. 

Previous Post
Next Post