Ləvazımatlar:
Un
- 500 qram
Şəkər
tozu
- 200 qram
Xama - 200 qram
Marqarin - 25 qram
Kakao - 15 qram
Çay
sodası
- 2 qram
Hazırlanması:
Bu
piroq 6 qat xəmirdən hazırlanmaldır. Xamanı şəkər ilə qarışdırıb marqarin, çay
sodası və un əlavə edib yaxşıca yoğururuq. Sonra xəmiri 2 yerə ayırıb üzərinə
kakao tozunu tökürük. Sonra hər xəmirdən kündə kündələyib yayıb(15 - 20 sm) ayrı- ayrı bişiririk.
Xamanı
şəkərlə ağaranadək çalırıq. Sonra hazır olan yaymaları şəkər ilə qarışdırılmış
xamanı yaxaraq üst- üstə yığmaq lazımdır(1 qat kakaolu yayma,1 qat ağ yayma). Bundan
sonra piroqun üstünə də xamayla
şəkər
tozundan yaxıb, yaymaların ovuntusunu səpirik.
Xama
yaymalara yaxşı hopsun
deyə piroqu 1 - 2 saat soyuducuda saxlamaq
məsləhətdir.