четверг, 28 марта 2013 г.

Piroq


Ləvazımatlar:
Un - 500 qram
Şəkər tozu  - 200 qram
Xama - 200 qram
Marqarin - 25 qram
Kakao - 15 qram
Çay sodası - 2 qram
 
Hazırlanması:
Bu piroq 6 qat xəmirdən hazırlanmaldır. Xamanı şəkər ilə qarışdırıb marqarin, çay sodası və un əlavə edib yaxşıca yoğururuq. Sonra xəmiri 2 yerə ayırıb üzərinə kakao tozunu tökürük. Sonra hər xəmirdən kündə kündələyib  yayıb(15 - 20 sm) ayrı- ayrı bişiririk.
Xamanı şəkərlə ağaranadək çalırıq. Sonra hazır  olan yaymaları şəkər ilə qarışdırılmış xamanı yaxaraq üst- üstə yığmaq lazımdır(1 qat kakaolu yayma,1 qat ağ yayma). Bundan sonra piroqun üstünə də  xamayla şəkər tozundan yaxıb, yaymaların ovuntusunu səpirik. Xama yaymalara yaxşı hopsun deyə  piroqu 1 - 2 saat soyuducuda saxlamaq məsləhətdir

Previous Post
Next Post