понедельник, 2 сентября 2013 г.

Cücə plov

 Ləvazimatlar:
Şabalıd – 100 qram
Albuxara – 100 qram
Kişmiş – 100 qram
Qovrulmuş qoz – 100 qram
Düyü –  adambaşına 200 qram
Cücə - adambaşına 1 ədəd
Hazırlanması:
Əvvəlcə cücənin tükünü qopardib yuyuruq, duzlayırıq və pörtürük  sonra  içinə şabalıd, albuxara, kişmiş, qoz qovurub içinə tökürük. Sonra açıq olan yeri tikirik. Bir yanda ilıq suda dyünü isladırıq və qazana su töküb qaynadırq və düyünü süzüb qaba tökürük. Sonra qazana əvvəlcə yağı sonra isə cücəni qoyub üzərinə düyünü töküb dəmə qoyuruq.

 

Previous Post
Next Post