четверг, 12 декабря 2013 г.

Qarpız sukatı

Ləvazimatlar:
1 kq qarpız qabığı
1 kq şəkər tozu
3 stəkan su
Hazırlanması:
Su və şəkərdən şirə bişirilir. Formalı kəsilmiş qarpız dilimləri ( qabığı soyulur və qırmızı içi çıxarılır ) 5 – 10 dəqiqə suda bişirilir və kəfkirlə çıxarılıb şirəyə tökülür. 8 – 12 saat şirədə saxlanandan sonra 5 – 10 dəqiqə bişirilir və yenə qırağa qoyulur. Bu 3 dəfə təkrar olunur, qarpız dilimləri şəffaflaşandan sonra onlar kəfkirlə, şirədən aşsüzənə çıxarılır və şirəsi tamam süzüləndən sonra ya torun, ya da ələyin üstündə qurudulur. Bunları quru yerdə saxlamaq lazımdır.


Previous Post
Next Post