пятница, 17 января 2014 г.

Qoyun ətindən buğlama

Ləvazimatlar:
Adambaşına 150 qram qoyun əti
20 qram xırda lobya
250 qram balqabaq
20 qram ərinmiş yağ
1 ədəd soğan
10 qram şəkər tozu
Keşniş, şüyüd, duz və istiot
Hazırlanması:
Qoyun əti xırda sümükləri ilə birlikdə 25-30 qramlıq tikələrə doğranır, duzlanr və qızdırılmış tavada yağ içində qızardılır. Sonra bunun içinə  doğranmış baş soğan, bulyon, yuyulmuş və əvvəlcədən suda isladılmış alça qurusu qatılıb, öz buğunda bişirilir. Suda isladılmış lobya ayrıca olaraq yarım hazır vəziyyətə gəlicə bişirilib həmin ətə qatılır. Balqabaq soyulub doğranır və lobya ilə qızardılmış ətə əlavə edilir. Sonra bunun içinə şəkər tozu tökülür, 20-30 dəqiqə qapağı örtülü qabda öz buğunda bişirilir. 
Previous Post
Next Post