пятница, 17 января 2014 г.

Üçbacı dolması

Ləvazimatlar:
5 nəfərlik pors üçün - qoyun əti (olmasa 1 kq mal əti ilə 200 qram qoyun  quyruğu)
Badımcan 5 ədəd
Pomidor 5 ədəd
Bibər 5 ədəd
Soğan 1 ədəd
Duz, istiot, zəncəfil, mixək, pul bibər
Hazırlanması:
Əvvəlcə əti maşından keçiririk. Soğanı doğrayıb üzərinə duz, istiot, zəncəfil, mixək, pul bibər tökürük. Sonra tava götürürük və içinə əvvəlcə yağ sonra isə ət və soğanı əlavə edib qovururuq. Bir tərəfdəndə pomidor və bibərin başlarını kəsirik və içini təmizləyirik, badımcanın isə ortasından azca kəsirik və acılığını çıxardırıq. Sonra isə içinə qovurmanı əlavə edirik və səliqə ilə tavaya düzürük. İstəsəniz qovurmanı çiy halda tərəvəzlərin içinə əlavə edə bilərsiniz.



Previous Post
Next Post