пятница, 17 января 2014 г.

Dönər ( Ev üsulu )

Ləvazimatlar:
500 qram qiymə(çəkilmış ət)
500 qram mal ət
1 çay qaşığı duz
1 çimidik kəklikotu
pulbibər
1 diş sarımsaq
1 çay qaşığı istiot
Hazırlanmsı:
Əvvəlcə qiyməni dərin bir qaba töküb, duz, istiot əlavə edib,yaxşıca yoğururuq.İçinə əzilmış sarımsaq, pulbibər və kəklikotu əlavə edirik. Sonra mətbəx taxtasının üstünə halqa kimi kəsilmiş bütöv ət sonra isə üstünə qiymə tökürük,yenə də mal əti sonra qiymə qoyuruq. Belə-belə əlavə edib qat-qat dönər hazırlayırıq. Beləliklə bütün ətin hamısını hazırlayırıq. Sonra onu qida streç folqaya bükürük. Əti  12 saatlığına soyuducuya qoyuruq. Sonra onu çıxardıb, 40 dəqiqə otaq tempraturunda saxlayırıq ki, asan kəsilsin. Əti incə halqalar kimi kəsirik. Sonra tavaya azca yağ tökürük.Hazırladığımız dönəri qızardırıq və qaba yığırıq. Evdə hazırlanmış dönərimiz hazırdır.Bunun yanına ayranda hazırlayıb,içə bilərsiniz.







Previous Post
Next Post