суббота, 31 августа 2013 г.

Merenki pirojnası


Xəmir üçün:
4 yumurta ağı 
1 stəkan – şəkər tozu
1 paçka vanil
Krem üçün:
150 qram – kərə yağı
6 xörək qaşığı - qatılaşdırılmış süd
Hazırlanması:
Yumurta ağı yaxşıca çalınır. Hazır olana yaxın içinə şəkər tozu və vanil əlavə edilib yenidən çalınır. Bu qarışıq ya mətbəx şprisi ya da adicə qaşıqla gotürülüb, kağız salınmış listə istənilən formada qoyulur və 25 – 30 dəqiqədə 110 – 120 C dərəcəyədək qızdırılmış dxovkada bişirilir. Hazır olanda arasına krem sürtülüb cüt - cüt birləşdirilir. Merenki pirojnasına həmçinin 0.5 qram şəkər tozu ya da 1 xörək qaşığı kakao əlavə etmək olar.



Previous Post
Next Post