четверг, 28 марта 2013 г.

“Qarpız dilimləri”pecenyesi

Ləvazimatlar: 
Şəkər tozu -120 qram
Kərə yağı - 150qram
Yumurta - 1ədəd
Un - 265 qram
Quru maya - 1 çay qaşığı
Qırmızı və yaşıl boya - azca
Vanil -1paçka
Qara kişmiş - zövqə görə

Hazırlanması: 
Kərə yağını şəkərlə ağarana qədər mikserlə çalırıq. Yumurta, duz və vanil əlavə edib qarışdırırıq. Əvvəlcə un və maya əlavə olunur. Xəmir əvvəlcə qaşıqla sonra isə əllə qarışdırılır. Alınan xəmiri üç hissəyə bölürük.
Birinci xəmir böyük, ikinci və ücüncü xəmirlər isə kiçik ölçüdə olur.

Birinci xəmir qırmızı boya ilə, üçüncü xəmir yaşıl rəngdə boyanır, ikinci xəmir isə olduğu kimi qalır. Bütün xəmirlər selofana qoyulur. 2 saat soyuducuda qalır. Ağ olan xəmir yayılır, qırmızı xəmir isə kolbasa formasında yayılır. Ağ xəmirin içərisində qırmızı xəmir olmaqla rulet formasında fırladırıq.

Yaşıl xəmiri yayırıq və ağ xəmiri onun üstünə qoyub rulet formasına salırıq. Selofana qoyub 3, 4 saat  soyuducuda saxlayırıq. Götürdükdən sonra rulet formasında kəsirik, içinə qara kişmiş qoyub sobada saxlayırıq. Qarpız dilimləri peçenyesini sufrəyə çayla təqdim olunur. Kim istəsə qarpız dilimləri peçenyesini  sərin içkilərlə də təqdim edə bilər. 

Previous Post
Next Post