четверг, 28 марта 2013 г.

Peçenyeli tort

Ləvazimatlar:
Yumurta - 3 ədəd
Şəkər tozu -1,5 stəkan
Kərə yağı - 400 qram
Un - 4 stəkan
Kakao - 4 xörək qaşığı
İsti su - 3 xörək qaşığı
Sirkə - 1 xörək qaşığı
Çay sodası - bir az
Duz - bir az

Hazırlanması:
3 ədəd yumurta, 1.5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırılır. 400 qram kərə yağı qarışığa qatılıb, möhkəm çalınır. Üzərinə 1 xörək qaşığı sirkə, bir az çay sodası, bir az da duz tökülür. 4 stəkan unun xəmiri yoğrulur, hazırlanmış xəmir 2 yerə bölünür. Bir hissəsi yağlanmış tavaya tökülür.

Bıçaqla 2 - 3 yerdən  deşilir ki, qalxmasın. İndi tortu isti sobaya qoyub, 15 - 20 dəqiqə bişiririk. Hazır olandan sonra 1 banka konfityuru soyumuş tortun arasına çəkirik. Sonra 4  xörək qaşığı şəkər tozunu, 4 xörək qaşığı kakaonu, 3 xörək qaşığı isti suya əlavə edib, sobanın üzərinə  qoyub, qarışdırırıq. Qaynara düşən kimi götürürük. Həmin qarışığa fındıq boyda kərə yağı atılır ki, ona parıltı versin.

Previous Post
Next Post