четверг, 28 марта 2013 г.

Qozlu tort

Ləvazımatlar:
Qoz - 500 qram
Bal- 100 qram 
Marqarin - 100 qram 
Yumurta - 1 ədəd
Şəkər tozu - 0,5 stəkan
Un - 2 stəkan
Soda - 1 çay qaşığı
Sirkə - 1 çay qaşığı
Hazırlanması:
 Marqarini əridib, bal ilə qarışdırırıq. Sonra üzərinə yumurta, şəkər, limon cövhəri, un, çay sodası əlavə edib xəmir yoğururuq. Xəmiri 3 yerə bölüb, ayrı-ayrılıqda yağ yaxılmış xüsusi tavada lavaş şəklində bişiririk. 
Sonra krem hazırlayırıq:  yumşaq kərə yağını şəkər tozu ilə qarışdırıb, xama əlavə edirik və tortumuzun üzərini adına uyğun olaraq bəzəyirik.

Previous Post
Next Post