суббота, 30 марта 2013 г.

“Gecə - gündüz” tortu

Ləvazimatlar:
Yumurta - 4 ədəd
Şəkər tozu - 1,5 stəkan
Xama - 300 qram
Qatılaşdırılmış süd - 6 yemək qaşıqı
Soda - 0,5 çay qaşıqı
Vanil - 1 paçka
Krem üçün:
Kərə yağı - 200 qram
Qatılaşdırılmış süd - 8 yemək qaşıqı
Xırda doğranmış qoz ləpəsi - 200 qram
Hazırlanması:
Şəkər tozu yumurtalarla əriyənə qədər mikserlə çalınır. Buraya xama, soda, qatılaşdırılmış süd və un əlavə edilir. Bunların hamsı yaxşıca qarışdırılır. Yağ çəkilmiş xüsusi formalı qab götürülür. Bu qaba xəmirin yarısı tökülür, və sobaya qoyulur. Xəmirin qalan hissəsinə isə kakao qatılır və yaxşıca qarışdırılır.
Krem hazırlandıqdan sonra 1 qat ağ biskvitə krem çəkilir. Sonra 1 qat qara biskvitə krem çəkilir və 1 qat ağ, 1 qat qara biskvit üst – üstə qoyulur. Kremi çəkərkən hər qata qoz səpilir.  

Previous Post
Next Post