вторник, 16 апреля 2013 г.

Meyvəli jele

Ləvazimatlar:
Şəkər tozu - 5 çay stəkanı
İlıq su - 3 çay stəkan
Buğda nişastası - 3 yemək qaşığı
Kivi - 2 ədəd
Moruq (malina) - 10ədəd 
Hazırlanması:
Kivinin qabıqlarını soyub mətbəx robotundan keçirərək püre halına gətirin. Orta boy qazana su, nişasta və şəkər tozu tökün. Yavaş atəşdə tez - tez qarışdıraraq qarışığı qatılaşana qədər bişirin. Kivi püresini əlavə edib qarışdıraraq bişirməyə davam edin. Sonra jele qarışığını qatılaşdığında ocaqdan ğötürüb kasalara tökün. Hər bir kasaya zövqə uyğun malina əlavə edin. Kasaları soyuducuda ən az 1 saat gözlətdikdən sonra istifadə edin.
Previous Post
Next Post