четверг, 26 сентября 2013 г.

Qarın qutabı


Tərkibi:
400 qr qarın
2 ədəd soğan
20 qram lavaşana
Olmasa 40 qram nar
400 qr buğda unu
110 qr yağ
Sumaq
Darçın,
Duz, istiot
Hazırlanması:
Ələnmiş una su və duz qatılır. Bərk xəmir yoğrulur. Daha sonra 1 mm qalınlıqda fətir yayılır. Kasa böyüklüyündə dairələr kəsilir. Dana, quzu və ya qoyun qarını isti suda 1 neçə dəfə yuyulur. Daha sonra, soyuq su ilə yenidən yuyulur. Qarın ət maşınından soğanla birlikdə çəkilir. Sonra içinə lavaşana olmasa nar əlavə edilərək qarışdırılır. Əvvəlcədən kəsdiyimiz dairələrin bir tərəfinə ət maşınından çəkilmiş qarın qoyulr. O, biri tərəfi üstünə qatlanır. Aypara şəkilinə salınır, kənarları bükülür. Sonra qızdırılmış tavaya qoyularaq yağda qızardılır.Süfrəyə veriləndə isə qutabın üstünə sumaq səpilir.
Previous Post
Next Post