суббота, 6 апреля 2013 г.

Qarağat piroqu

Ləvazimatlar:
Un - 3 stəkan
Soda - 0,5 çay qaşığı
Kərə yağı - 200 qram
Yumurta - 2 ədəd
Xama - 1 stəkan
Şəkər tozu -2 yemək qaşığı
Duz - 0,5 çay qaşığı
Hazırlanması:
Un soda ilə qarışdırılır. Üzərinə kərə yağı, yumurta, xama, şəkər tozu, duz tökülərək xəmir yoğurmaq lazımdır. 
30 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlamaq lazımdır. Sonra xəmiri iki hissəyə bölmək lazımdır. Bu xəmirlərdən biri nisbətən boyük kəsmək lazımdır. Tavaya yağ yaxmaq lazımdır. Böyük hissəni yağlanmış tavaya qoymaq lazımdır və 1 sm qalınlıqda yastılamaq lazımdır. Sonra onu piroq qabına tökmək lazımdır. İçinə  yuyulub suyu çəkilmiş şəkər tozunu və kartof nişastası ilə qarışdırılmış qarağatı səpmək lazımdır. Piroqun üstünü kiçik qatla örtmək lazımdır. Sonra kənarlarını burmaq lazımdır. Qalxmasın deyə onun üzırini çəngəllə bir neçə yerdən deşmək lazımdır. Orta istiliyi olan sobada bişirmək lazımdır.Piroq hazır olduqdan sonra onu qabdan çıxartmaq lazımdır. Üstünü qarağatla bəzəmək lazımdır.

Previous Post
Next Post