среда, 4 сентября 2013 г.

Ovdux


Tərkibi:            
Adambaşına 100 qram qoyun əti
200 qram – qatıq
100 qram – təzə xiyar
100 qram – yaşıl soğan
Keşniş, şüyüd, reyhan
1 ədəd – yumurta
Duz
Hazırlanması:
Ovdux hazırlamaq üçün qaynar su soyudulur, və qabaqca çalınmış qatıq həmin suda açılır. Xiyar soyulub xırda – xırda doğranılır. Mal əti ayrıca bişirilib, soyudulur və xırda tikəciklər şəklində doğranılır. Sonra yumurta bərk bişirilib soyulur və dilim şəklində doğranılır. Bura doğranmış keşniş, şüyüd, reyhan, soğan qatılıb, qarışdırılır. Həmçinin buraya duz əlavə edilir.

Süleymanova Günay xanım , Bakı şəhəri
Previous Post
Next Post