вторник, 3 сентября 2013 г.

Bamiyə resepti


 Tərkibi:
 500 q un
 200 q şəkər tozu
 1 yumurta
 100 q bitki yağı
 yarım  ç.q. soda
 1 çimdik duz
 Hazırlanması:
 Əvvəlcə una çay sodası və qaynar su əlavə edirik və xəmir yoğruruq.Sonra soyuduruqvə ona yumurta qatırıq. Xəmiri ətçəkən maşından keçiririk. Amma ətçəkən maşının bıçaq yerininin ortasında 0,17 mm diametr ölçüdə xırda dişləri olan metal lövhəcik qoyulur. Ətçəkən maşından çıxan burma xəmir 8 sm uzunluqda bərabər hissələrə bölünür.
 Bamiyə bitki yağında qızardılır, şəkər şərbətinə batırılır və şərbəti canına çəkdikdən sonra üstünə qənd pudrası səpilib,süfrəyə verilir.



Previous Post
Next Post