четверг, 10 октября 2013 г.

Ət qutabı

Xəmiri üçün:
1 stəkan su
3 stəkan un
duz
İçi üçün:500 qram çəkilmiş ət
1 ədəd soğan
Nar - 1 ədəd
duz, istiot
Hazırlanması:
Qutab üçün ələnmiş una su və duz qatılıb, bərk xəmir yoğrulur, sonra 1 mm qalınlığında yayılır,boşqab ölçüsündə dairələr kəsilir.Yumşaq qoyun əti ət maşınında soğanla birlikdı çəkildikdən sonra içinə nar və ya narşərab əlavə edilib, hamısı birlikdə qarışdırılır.Xəmir nazik yayılır və dairələrin bir tərəfinə çəkilmiş ət qoyulub o biri tərəfi üstünə qatlanır, aypara şəklinə salınır, kənarları bükülür və qızardılmış tavada yağ içində qızardılır. Süfrəyə verilən zaman qutabın üstünə sumaq səpilir.
Previous Post
Next Post