среда, 13 ноября 2013 г.

Ət piroqu


Ləvazimatlar:
40 stəkan un
200 qram kərə yağı
200 qram xama
2 yumurta
1 yumurta sarısı
1 xörək qaşığı şəkər tozu
50 qram maya
0.5 çay qaşığı duz
Hazırlanması:
Maya, şəkər tozu ilə bir az ilıq suda açılır, üstünə 1 stəkan un tökülüb, qarışdırılır və acımağa qoyulur. Yağ əriyənə qədər çalınır və üstünə çalınmış yumurta, xama, duz tökülüb qarışdırlır. 3 stəkan un və açılmış xəmir maya ilə yoğrulur. Xəmir o qədər yoğrulur ki, əllərdən qopmağa başlayır. Sonra üstü örtülüb, 2 – 3  saat isti yerə qoyulur. Xəmir 2 – 3 dəfə artanda yenidən övkələnir. 3 cü dəfə isə ondan piroq hazırlanır.

Previous Post
Next Post