четверг, 12 декабря 2013 г.

Boxçada pirizola

Ləvazimatlar:
10 ədəd mal ətinin qabırğa hissəsi(sümüklə birlikdə)
1 kq un
Su 0.5 litr
Duz,istiot
Sousu üçün:
Göyərti
Sarımsaq
Zəncəfil kökü
Nanə
Üstünə çəkmək üçün:
1 ədəd yumurtanın sarısı
Hazırlanması:
Əvvəlcə qabırğaları yuyuruq,sonra onları yaxşıca duzlayıb,istiotlayırıq və bir kənara qoyuruq. Sonra xəmirini hazırlayırıq. Bunun üçün un,duz,su qarışımından ibarət xəmir yoğururuq. Sonra onu açırıq.D aha onu kvadrat formada kəsirik.Sonra içinə qabırğaları qoyuruq və boxça kimi bükürük. Kənarlarına naxış da vura bilərsiniz. Sonra listini içinə yağlı kağız səririk və boxçalarımızı düzürük.Sonra üstünə yumurta sarısını çəkirik. Daha sonra isə sousumuzu hazırlayırıq. Göyərti, zəncəfil kökü, sarımsaq,nanəni şırə çəkən maına atıb,qatı sous halına gələnə kimi qarışdırırıq.yeməyimiz hazır olanda üstünə sousu əlavə edirik.
Previous Post
Next Post