четверг, 12 декабря 2013 г.

Pendirli börək

Ləvazimatlar:
Un-1 kq
Duz-1-çimdik
Su-1 stəkan
Maya-1 qaşıq
Yağ-1 stəkan
Yumurta-1 ədəd
Küncüt-zövqə görə
İçi üçün:
Pendir-200 qram
Şüyüd-1 dəstə
Hazırlanması:
Əvvəlcə un, duz, su, maya, yağ-dan ibarət xəmir yoğururuq. Sonra onu 1 saat acıdırıq. Xəmir acıyana qədər biz içini hazırlayırıq. Pendirləri xırda-xırda doğrayırıq. Sonra şüyüdü xırda-xırda doğrayırıq. Xəmir acıdıqdan sonra onu yayırıq. Daha sonra içinə içliyi qoyuruq və rulet kimi bükürük və romb forması kimi kəsirik. Sonra üstünə yumurta çəkirik və küncüt səpirik. Hamısını dxovkaya qoyuruq və 15-20 dəqiqə bişiririk.
Previous Post
Next Post