понедельник, 20 августа 2018 г.

Toyuq risotto


Ləvazimatlar:
Düyü-350qr
Soğan -2ədəd
Toyuq filesi- 400qr
sarı bibər-2ədəd
konservləşdirilmiş qarğıdalı-350qr
Toyuq suyu 1200ml
Holland pendiri- 100qr
Zeytunyağı -30 ml
zəfəran-1 çimdik
duz, istiot
Hazırlaması:
İlk öncə toyuq ətini yuyun və orda dilimlər formasında doğrayın. Soğanların qabığını soyun və xırda-xırda doğrayın. Sonra bibərləri doğrayın. Bir dərin tava götürün və içinə xırda doğranmış bibərləri və soğanı əlavə edib,qızardın. Soğanıar qızardıqdan sonra doğradığınız toyuq ətini əlavə edin. Bundan sonra zəfəran,duz,istiot qatın. Yemək hazırlanana yaxın konservləşdirilmiş qarğıdalı və düyünü əlavə edin. Azca bişirin və üzərinə zeytun yağı və ilıq su tökün. Bişməyə qoyun.

Previous Post
Next Post