воскресенье, 1 февраля 2015 г.

Zeytun və pomidor ilə somon balığı


Ləvazimatlar:
4 pors üçün ləvazimatlar:
800qr somon balığı filesi
4 yemək qaşığı toxumsuz qara zeytun
2 diş sarımsaq
3 ədəd orta boyda pomidor
cəfəri dəstə
pendir 100qr
4 yemək qaşığı zeytun yağı
duz və istiod
Hazırlaması:
Zeytun, əzilmiş sarımsaq, 3 yemək qaşığı zeytun yağı və cəfəri bir qaba tökülür.  Mətbəx blenderi vasitəsilə hamsı qarışdırılır. Somon balığı dxovka tavasına qoyulur və yeerdə qalan kərə yağı, duz, istiod üzərinə səpilir. Azca zeytun yağı tökülür. Sonra pomidor dilim-dilim kəsilir. Balığın üzərinə cəfəri qoyulur. Pendir də tökülür. Soba 200C-də qızdırılır və 30 dəqiqə bişirilir.





Previous Post
Next Post