Ləvazımatlar:
İçlik üçün:
Kəsmik - 2 stəkan
İçlik üçün:
Kəsmik - 2 stəkan
Şəkər tozu - 3 xörək qaşığı
Un
- 2 çay qaşığı
Vanil
- 1 paçka
Kişmiş
- Yarım stəkan
Üstünə sürtmək üçün:
Yumurta - 1 ədəd
Hazırlanması:
Yumurta - 1 ədəd
Hazırlanması:
Kəsmikli piroqu
dairəvi formada bişirmək üçün, bizə dairəvi formada tava
lazımdır. Hazırlanmış mayalı xəmiri 10 mm qalınlığında yayıb, yağlanmış
tavanın içinə sərməli, kəsmiyin üzərinə bir bərabərdə yaymalıyıq. Sonra üzərinə
yumurta sürtüb, kişmişlə bəzəməliyik.
Xəmirə istirahət verdikdən sonra 200 - 220 istilikdə 30 - 40 dəqiqə bişirməliyik. Piroqun üzərinə bişməmişdən əvvəl lülə formasında xəmirdən müxtəlif formada bəzəklər də vurmaq da olar. Piroq bişdikdən sonra süfrəyə çayla təqdim olunur. İstəyən kəsmikli piroqu limonadlarla da təqdim edə bilər.Nuş olsun!!!
Xəmirə istirahət verdikdən sonra 200 - 220 istilikdə 30 - 40 dəqiqə bişirməliyik. Piroqun üzərinə bişməmişdən əvvəl lülə formasında xəmirdən müxtəlif formada bəzəklər də vurmaq da olar. Piroq bişdikdən sonra süfrəyə çayla təqdim olunur. İstəyən kəsmikli piroqu limonadlarla da təqdim edə bilər.Nuş olsun!!!