пятница, 20 сентября 2013 г.

Roza tortu

Ləvazimatlar:
Şəkər tozu - 2 xörək qaşığı
Qoz ləpəsi - 100 qr
Un - 2 stəkan
Yumurta ağı - 2 ədəd
Duz - 1 çimdik
Soda - 1 çimdik 
Kremi üçün:
Yumurtanın sarısı - 2ədəd
Kəsmik - 250 qr
Kərə yağı - 200qr
Hazırlanması:
Yumurta sarısı və şəkər tozu yaxşıca çalınır. Sonra kəsmik və yağı əlavə edirik. Sonra duz, soda və unu əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq. Sonra xəmiri soyuducuya qoyuruq. 15 dəqiqədən sonra soyuducudan çıxardırıq və yayırıq.Yaydıqdan sonra içinə kremi yaxıb, büküb, xırda doğrayıb dxovkada bişiririk. Üzərinə şəkər kirşanı əlavə edirik. Onu da demək lazımdır ki, bu tort çox sərfəlidir. Xəmirdə işlətdiyimiz yumurta sarısını istifadə edib, ağını çölə atmırıq, onu kremdə istifadə edirik. Tortu isti çayla süfrəyə veririk.

Previous Post
Next Post