Ləvazimatlar:
Şəkər
tozu - 2 xörək qaşığı
Qoz
ləpəsi - 100 qr
Un - 2 stəkan
Yumurta ağı - 2 ədəd
Yumurta ağı - 2 ədəd
Duz
- 1
çimdik
Soda - 1
çimdik
Kremi üçün:
Yumurtanın sarısı - 2ədəd
Kəsmik - 250
qr
Kərə yağı - 200qr
Hazırlanması:
Kərə yağı - 200qr
Hazırlanması:
Yumurta
sarısı və şəkər tozu yaxşıca çalınır. Sonra kəsmik və yağı əlavə edirik. Sonra
duz, soda və unu əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq. Sonra xəmiri soyuducuya
qoyuruq. 15 dəqiqədən sonra soyuducudan çıxardırıq və yayırıq.Yaydıqdan sonra
içinə kremi yaxıb, büküb, xırda doğrayıb dxovkada bişiririk. Üzərinə şəkər kirşanı
əlavə edirik. Onu
da demək lazımdır ki, bu tort çox sərfəlidir. Xəmirdə işlətdiyimiz yumurta sarısını
istifadə edib, ağını çölə atmırıq, onu kremdə istifadə edirik. Tortu
isti çayla süfrəyə veririk.