четверг, 28 марта 2013 г.

Şəkərli tort.

Ləvazimatlar:
Yumurta - 3 ədəd
Şəkər tozu -1,5 stəkan
Kərə yağı - 400 qram                               
Un - 4 stəkan
Kakao - 4 yemək qaşığı
Isti su - 3 yemək qaşığı
Sirkə - bir xörək qaşığı
Çay sodası - bir az
Duz - bir az

Hazırlanması:
3 ədəd yumurta, 1,5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırırıq. 400 qram kərə yağı buraya əlavə edilir. Yaxşıca çalınır. Üzərinə 1 yemək qaşığı sirkə, 1 az çay sodası, 1 az da duz tökülür. 4 stəkan undan xəmir yoğrulur, hazırlanmış xəmiri 2 yerə bölürük. 1 hissəsi yağlanmış tavaya tökülür.

Bıçaqla 2 - 3 yerdən deşilir ki, qalxmasın. İndi tortu isti sobaya qoyub, 15 - 20 dəqiqə bişiririk. Hazır olandan sonra 1 banka konfityuru soyumuş tortun arasına çəkirik. Sonra 4 xörək qaşığı şəkər tozunu, 4 xörək qaşığı kakaonu, 3 xörək qaşığı isti suya əlavə edib, sobaya üzərinə qoyub, qarışdırırıq. Qaynara düşən kimi götürürük. Həmin qarışığa fındıq boyda kərə yağı atılır ki,ona parıltı versin.

Previous Post
Next Post