Ləvazimatlar:
Yumurta - 3
ədəd
Şəkər
tozu -1,5 stəkan
Kərə
yağı - 400 qram
Un - 4
stəkan
Kakao - 4
yemək qaşığı
Isti
su - 3 yemək qaşığı
Sirkə - bir
xörək qaşığı
Çay
sodası - bir az
Duz - bir
az
Hazırlanması:
3
ədəd yumurta, 1,5 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırırıq. 400
qram kərə yağı buraya əlavə edilir. Yaxşıca çalınır. Üzərinə 1 yemək qaşığı sirkə, 1 az çay sodası, 1 az da duz tökülür. 4 stəkan undan xəmir
yoğrulur, hazırlanmış xəmiri 2 yerə bölürük. 1 hissəsi yağlanmış tavaya
tökülür.
Bıçaqla 2 - 3 yerdən deşilir ki, qalxmasın. İndi tortu isti sobaya qoyub, 15 - 20 dəqiqə bişiririk. Hazır olandan sonra 1 banka konfityuru soyumuş tortun arasına çəkirik. Sonra 4 xörək qaşığı şəkər tozunu, 4 xörək qaşığı kakaonu, 3 xörək qaşığı isti suya əlavə edib, sobaya üzərinə qoyub, qarışdırırıq. Qaynara düşən kimi götürürük. Həmin qarışığa fındıq boyda kərə yağı atılır ki,ona parıltı versin.
Bıçaqla 2 - 3 yerdən deşilir ki, qalxmasın. İndi tortu isti sobaya qoyub, 15 - 20 dəqiqə bişiririk. Hazır olandan sonra 1 banka konfityuru soyumuş tortun arasına çəkirik. Sonra 4 xörək qaşığı şəkər tozunu, 4 xörək qaşığı kakaonu, 3 xörək qaşığı isti suya əlavə edib, sobaya üzərinə qoyub, qarışdırırıq. Qaynara düşən kimi götürürük. Həmin qarışığa fındıq boyda kərə yağı atılır ki,ona parıltı versin.