четверг, 28 марта 2013 г.

Qaymaqlı tort

Ləvazımatlar:
Yumurta - 6 ədəd 
Şəkər tozu - 150 qr 
Un - 100 qr
Vanil - 1 paçka 
Qaymaq - 250 qr 
Pletka şokolad - 1 paçka

Hazırlanması:
Yumurtanı qabda sındırıb, üzərinə şəkər tozu və vanil əlavə edərək şişib qabaranadək çalırıq. Bir az sonra həmin kütləni bir dəfə də çalıb üzərinə un əlavə edirik. Tavaya duru yağ çəkib, azca un səpərək kütləni tökürük və çox da isti olmayan sobada bişirin.

Soyuyuandan sonra iti bıçaqla arasından kəsirik. Kəsiklərin içini azca ovuruq və 1stəkan şəkər tozu ilə yaxşıca çalınmış qaymaq doldururuq və yenidən üst - üstə qoyub birləşdiririk. Sonra üzərinə qaymaq çəkib şokolad düzürük. Zövqə görə üstünə badam və ya qoz da düzə bilərik.Yaxud quru meyvədən də düzə bilərsiniz.

Previous Post
Next Post