Yumurta - 6
ədəd
Şəkər tozu
- 150
qr
Un
- 100
qr
Vanil
- 1
paçka
Qaymaq
- 250
qr
Pletka şokolad -
1 paçka
Hazırlanması:
Yumurtanı
qabda sındırıb, üzərinə şəkər tozu və vanil əlavə edərək şişib qabaranadək
çalırıq. Bir az sonra həmin kütləni bir dəfə də çalıb üzərinə un əlavə edirik. Tavaya
duru yağ çəkib, azca un səpərək kütləni tökürük və çox da isti olmayan sobada
bişirin.
Soyuyuandan
sonra iti bıçaqla arasından kəsirik. Kəsiklərin içini azca ovuruq və 1stəkan şəkər tozu
ilə yaxşıca çalınmış qaymaq doldururuq və yenidən üst - üstə qoyub
birləşdiririk. Sonra üzərinə qaymaq çəkib şokolad düzürük. Zövqə görə üstünə badam
və ya qoz da düzə bilərik.Yaxud quru meyvədən də düzə bilərsiniz.