понедельник, 3 июня 2013 г.

Yarpaq dolması

Ləvazimatlar:
Adambaşına  - 150 qr yağlı qoyun əti
Qoyulmuş tənək yarpağı - 50 qram
Baş soğan - 1 ədəd
Düyü - 20 qram 
Qatıq - 50 qram
Keşniş, şüyüd, təzə nanə - 20 qram
Hazırlanması:
Qoyun ətinə düyü, duz, istiot, göyərtilər əlavə edib qarışdırırıq. Sonra yarpaqları soyuq suda yuyur və saplağını kəsir, qaynar suda pörtürük.Yarpaqların içinə ət qoyub kvadrat formada bükürük. Sonra onları qazana yığıb üstünə 1 stəkan su töküb qaynadırıq. Hazır olduqda onu qaba töküb üstünə qatıq əlavə edirik.  

Previous Post
Next Post