суббота, 31 августа 2013 г.

Qovurma plov

Ləvazimatlar:
Baş soğan – 2 dəstə
Şüyüd – 2 dəstə
İspanaq – 2 dəstə
Turşəng – 2 dəstə
Keşniş – 2 dəstə
Kərə yağı – 200 qram
Quzu əti ( dana əti ) – 500 qram
Hazırlanması:
Əvvəlcə əti xırda – xırda doğrayib pörtürük. Soğanı halqa şeklində doğrayiriq və tavaya əvvəl yağı sonra isə əti və soğanı 5 dəqiqə qovururuq. Sonra keşnişı, şüyüdü, turşəngini, ispanağı doğrayıb qovurmanın üzərinə tökürük və üzərinə limon suyu ( abqora ) əlavə edib qovururuq. İlıq suda dyünü isladırıq və qazana su töküb qaynadırq. Sonra süzüb qaba tökürük.


Previous Post
Next Post