вторник, 3 сентября 2013 г.

Göyərti qutabı


Tərkibi:
Adambaşına - 150 qram ispanaq
50 qram yaşıl soğan
Keşniş, şüyüd
140 qram buğda unu 
40 qram ərinmiş yağ
10 qram lavaşana
50 qram qatıq
Duz, istiot
Hazırlanması:
Göyərti yuyulur. Doğrandıqdan sonra ona duz, istiot qatılıb qarışdırılır. Sonra yağda qızardılımış soğan qatılır. Ələnmiş una su və duz qatılıb, bərk xəmir yoğrulur, həmin xəmir yayılıb, adi qutab üçün olduğu kimi dairələr şəklində kəsilir. Göyərti dairələrin bir tərəfinə qoyulur, o biri tərərfi onun üstünə qatlanır: ypara şəklində bükülür və hər iki üzü tavada qızardılır. Süfrəyə verilən zaman üstünə yağ çəkilir və ayrıca olaraq yanına qatıq qoyulur.


Previous Post
Next Post