четверг, 10 октября 2013 г.

Əncir mürəbbəsi

Ləvazimatlar:
Əncir – 1 kq
şəkər – 1 kq
limon turşusu – 1 q
vanilin – 0,5 q
Hazırlanmsı:
Əncir mürəbbəsi bişirərkən,əncirlər yuyulur qabığı soyulur və süzgəcdən  suyu süzüləndən sonra şirə bişirilib,meyvələri qaynar şirəyə tökülür və bişirilir.
Şirə hər kq meyvəyə 750 qram şəkər tozu və 1 st su dan bişirilir.Bu mürəbbəsniu susuz da bişirmək olar.Bunun üçün qabığı soyulmuş əncirin üstünə şəkər tozu (1 kq meyvəyə 750 qram şəkər tozu)tökülüb,4-5 saat saxlanılır.Meyvələr şirə buraxandan sonra va odda bişirilir.Əncir mürəbbəsin hazır olmasına az qalmış mütləq limon turşusu tökmək lazımdır.
Previous Post
Next Post