среда, 9 октября 2013 г.

Şaftalı cemi

Ləvazimatlar:
2.5 qram yetişmiş şaftalı
1 kq şəkər tozu
250 qram qovrulmuş qoz
Hazırlanması:
Şaftalı cemi bişirərkən 2.5 qram yetişmiş şaftalı təmizlənib uzununa bir neçə dilimə bölünür və üstünə 1 kq şəkər tozu tökülür, 7 – 8  saatdan sonra odun üzərinə qoyulub 10 dəqiqə bişirilir. Daha sonra götürülüb 3 – 4 saat saxlanılır və yenidən bərkiyənə qədər bişirilir. Odun üstündən götürməyə az qalmış ona limon şirəsi tökülür.Bu cemə 250 qram qovrulmuş qoz ləpəsi əlavə etsəniz daha yaxşı olar.

Previous Post
Next Post