пятница, 8 ноября 2013 г.

Sulu küftə


Ləvazimatlar: 
Adambaşına 100 qram- qoyun əti
15 qram ərinmiş yağ
1 ədəd soğan
200 qram - kartof
100 qram - pomidor yaxud 15 qram tomat püresi
Duz, istiot
Hazırlanması:
Qoyun əti sümüklərdən ayrılır və baş soğan qatılıb ət çəkən maşınından keçirilir. Çəkilimiş ətə duz, istiot  vurulub qarışdırılır və hərəsi 20 – 25 qram çəkidə xırda küftəciklər hazırlanır. Sümüklərdən isə bulyon bişirilib, süzülür və bunun içinə soyulmuş, doğranılmış kartof tökülür. Sonra isə bulyona küftə, qızardılımış soğan, tomat, pomidor qatılıb, bişirilir. Hazır olmasına az qalmış ədviyyat vurulur. 


Previous Post
Next Post