пятница, 17 января 2014 г.

Kartoflu börək

Ləvazimatlar:
5 ədəd kartof
1 ədəd soğan
1 dəstə göyərti
20 qram maya
1 xörək qaşığı tomat puresi
duz, istiot
200 qram ağ pendir
250 qram un
1 stəkan su
1 ədəd yumurta
2 xörək qaşığı süd
Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmir yoğurmaq lazımdır.Bunun üçün un, su, duz, maya, yumurta, süd - dən ibarət yaxşıca  xəmir yoğururuq.Sonra onu biraz  isti yerdə saxlayırıq.Xəmir acıyana kimi biz içini hazırlayırıq.Bunun üçün əvvəlcə soğanın və kartofun qabıqlarını soyuruq.Sonra kartofları halqa-halqa doğrayırırq.Sonra onları içi su dolu qazana tökürük və qaynadırıq.Sonra isə soğanları xırda-xırda doğrayırıq.Onları kərə yağında yaxşıca qızardırıq.Kartoflar tam qaynadıqdan sonra onları sudan çıxarıb,əzirik və içinə duz,istiot, və qızardılmış soğan birdə kartofun suyundan tökürük.Ayrıca bir qabda isə tomat puresi,su,duz,istiot dan ibarət sous hazırlayırıq.Sonra isə ağ pendiri sürtkəçdən keçiririk.Bütün bunlar hazır olduqdan sonra isə artıq börəyimizi hazırlayırıq.Əvvəlcə xəmirimizi hissələrə ayırırıq.Sonra isə yayırıq fətir kim və onu yağlanmış listə qoyuruq.Sonra içinə tomat sousu və hazırladığımız pure yaxırıq.Sonra isə üstünə süzgəcdən keçirilmiş pendir səpirik.Belə-belə edərək qat-qat xəmir hazırlayırıq.Ən sonda isə ustunə tomat sousu sürtüruk.Sonar isə onu dxovkaya qoyuruq və 30-35 dəqiqə bişiririk.
Previous Post
Next Post