пятница, 17 января 2014 г.

Səma tortu

Xəmiri üçün:
6 ədəd yumurta
1 stəkan un
1 çimdik duz
2 xörək qaşığı nişasta
2 ədəd qabartma tozu
1 ədəd vanil
1 stəkan şəkər tozu
Kremi üçün:
1 qutu qatılaşdırılmış süd
250 qram kərə yağı
Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurtanın ağını sarısından ayırırıq sonra yumurtanın ağının içinə 1 çimdik duz tökürük.Sonra onu ağ köpük halına gələnə qədər çalırıq. Çalışmaq lazımdır ki, yumurtalar soyuq olsun.Sonra yumurtanın sarısına 1 stəkan şəkər tozu əlavə edib,açıq sarı köpük halına gələnə qədər çalırıq. Daha sonra yumurtanın sarısını ağına qatırıq və hamısını qarışdırırıq. Sonra taxta qaşıq vasitəsilə qarışdırırıq. Sonra un, qabartama tozu, vanil, nişasta tökürük və qarışdırırıq. Sonra isə tort qabını kərə yağı və un ilə yağlayırıq və kütlənı əlavə edirik.30-35 dəqiqə bişiririk. Sonra isə otaq tempraturunda qalmış kərə  yağını qatılaşdırılmış süd ilə çalırıq və 20 dəqiqə kimi soyuducuya qoyuruq. Bişdikdən sonra isə onu bölürük və içinə kremi çəkirik.
Previous Post
Next Post