понедельник, 20 августа 2018 г.

"Snikers" tortu ( Торт "Сникерс") - Resept 3

Snikers tortunu necə hazırlamaq olar?
Resept3
Ev üsulu snikers tortunu hazırlamaq doğurdanda xüsusi zövq tələb edir. Biz sizə bildirmək istəyirik ki, bu snikers tortunu bişirmək lazım deyil. Çünki, biz bu tortda peçenyelərdən istifadə edəcəyik. Qaynadılmış şokolad yerinə isə biz qlazurdan istifadə edəcəyik. Bu reseptlə hazırlanmış tortu istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz, hətta üzərinə xırda-xırda kəsilmiş və ya kiçik  meyvələrdən də qoya bilərsiniz. Bu tamamilə sizin zövqünüzə qalıb.


Bu snikers tortunu hazırlanması üçün aşağıdakılar lazımdır:
-1 kq xırda ovulmuş peçenye
-1 banka qatılaşdırılmış süd
-1 stəkan xırdalanmış araxis və ya qoz
-250 qram kərər yağı
-1 pletka şokolad
Yumşaldılmış kərə yağını ağarana qədər qarışdırırıq. Sonra isə bu yağa az-az qatılaşdırılmış süd əlavə edərək qarışdırmağa davam edirik. Nəhayətdə siz dadlı-ağ krem əldə etmiş olacaqsınız.
Xırda ovulmuş peçenyeləri ayrıca qabda xırda doğranmış qoz və ya araxis ilə birlikdə qarışdırırıq. Bu qarışımı iki hissəyə bölürük:
-Birinci hissəni kremə əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq.
-İkinci hissəni də bu qarışıma əlavə edə-edə qarışdırırıq.
Əgər hiss etsəniz ki, qatışıq çox duru alınır, onda bu qarışığa biraz da əlavə  peçenye və qoz əlavə edə bilərsiniz. Nəticə etibarı ilə siz, yarımbərk xəmir alacaqsınız.

Əldə etdiyiniz bu qarışımı formaya tökərək bir neçə saatlıq soyuducuya qoymaq lazımdır. Bu zaman ərzində şokoladı buxar hamamında əridirik. Məhlul soyuduqdan sonra soyuducudan çıxararaq bir neçə hissəyə bölürük. Hər hissənin arasına şokolad çekərək üst-üstə yığırıq. Hazırlanmış tortun üzərinə qlazur əlavə edərək üstünə qoz, araxis və peçenye qırıntıları tökməklə bəzəyirik.
Previous Post
Next Post