суббота, 3 января 2015 г.

Makaron düşbərəsi

Levazimatlar :
200qr - makaron
200qr - ət
bir ovuc noxud
1 litr su
1 ədəd orta ölçüdə - soğan
Hazırlanması :
Əvvəl makaron götürülür. Makaronların içinə çəkilmiş ət doldurulur.Qazana yağ tökülür kiçik-kiçik dogranılmış soğanlar ora tökülür və qovrulur azca sarıkök elavə edilir. Daha sonra da su əlavə edilir. Bir ovuc noxud bir gün əvəlcədən isladılır. Su qaynayanda noxud qazana əlavə olunur daha sonra makaronlu düşbərələrdə ora əlavə olunur. Duz da həmçinin. İstəsəz turşuda ata bilərsiniz.  Makaron qaynadıxda və ət tam bişdikdən sonra sobanın altı söndürülür ve qablara tökülərək süfrəyə verilir. 


      
Previous Post
Next Post