суббота, 3 января 2015 г.

Qozlu tort

Ləvazimatlar:
Un-1st
 Kərə yağı-500 qram
Şəkər tozu-1st
Nişasta-1xörək qaşığı
Yumurta-6 ədəd
Qabartma tozu-1 paçka
Vanil-1 paçka
Kremi:
Qatılaşdırılmış süd-1qutu
Kərə yağı-250qram
Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurtanın ağını sarısında ayırın.Sonra
yumurtanın ağına biraz duz əlavə edib ağarana qədər çalın.Sonra yumurtanın sarısını əlavə edib birlikdə çalın.daha sonra şəkər tozunu un halına gətirib,hazırladəğınız xəmirə qatın və mikserlə çalın.Daha sonra ayrı bir qabda un və qabartma tozunu qarışdırib aldəğınız məhlula əlavə edin.Qaşıqla qarışdırın və vanili əlavə edin.İndi isə kremini hazırlayın,bunun üçün kərə yağını bir neçə saat öncədən soyuducudan çıxartın və əriməsini gözləyin-əgər yağ bərk olarsa o zaman kremə qatarkən çürüyə bilər.Sonra yağı mikserlə çalın ağarana kimi,qatılaşdırılmış südü və vanili də əlavə edin.Istəsəniz kakao və ya qoz da qata bilerəsiniz.Sonra 20 dəqiqə kimi bişirin.Üzərinə qoz ləpəsidə əlavə edsəz daha dadlı olar.


Previous Post
Next Post