воскресенье, 4 января 2015 г.

Toyuqlu özbək plovu

Ləvazimatlar:
(6 nəfər üçün)
Toyuq filesi-500qram
Düyü-500qram
Kök-500qram
Soğan-300qram
2 diş sarımsağ
duz,istiot,qırmızı bibər tozu
Hazırlaması:
Əvvəlcə toyuğu yuyun və hissələrə ayırın.Sonra tavaya bitki yağı tökün.Bundan sonra soğanları xırda-xırda doğrayın və tavaya tökün.Sonra toyuğları və duz,istiotu əlavə edin və qızardın.Sonra 30dəqiqə kimi bişirin. Sonra kökü yuyun və qabuğlarını soyun sonra sürtkəçdən keçirin və tavaya əlavə edin.Sonra düyünü götürün və yuyun sonra onun üzerine duz və istiot əlavə edin.Tavaya sarımsağı və düyünü əlavə edin,azca su qatın və 15-20 dəqiqə gözləyin.

Previous Post
Next Post