250
qram - un
80
qram - şəkər tozu
100
qram - kərə yağı
Yaxud
marqarin
500qram - alma
2ədəd - yumurta
Bir
xörək qaşığı - kartof unu
Hazırlanması:
Un, şəkər
tozu, yağ və yumurta sarısından xəmir yoğurub, 1 saatlığa saxlayırıq. Sonra
xəmiri yayıb xüsusi formaya salmalıyıq. Elə etmək lazımdır ki, forma tamam
xəmirlə dolmasın, üstü 1-2 sm boş qalsın.
Yumurta ağının üzərinə şəkər tozu və kartof ununu yavaş – yavaş səpərək qabarıb qatı köpük halına düşüncəyədək çalmalı. Bundan sonra ona xırda doğranmış almanı qatıb formadakı xəmirin üstünə yaymalı və az temperaturda 40 dəqiqə müddətində bişirməliyik.
Yumurta ağının üzərinə şəkər tozu və kartof ununu yavaş – yavaş səpərək qabarıb qatı köpük halına düşüncəyədək çalmalı. Bundan sonra ona xırda doğranmış almanı qatıb formadakı xəmirin üstünə yaymalı və az temperaturda 40 dəqiqə müddətində bişirməliyik.