пятница, 22 марта 2013 г.

Alma tortu

Ləvazimatlar:
250 qram - un
80 qram - şəkər tozu
100 qram - kərə yağı                                         
Yaxud marqarin
500qram - alma
2ədəd - yumurta
Bir xörək qaşığı - kartof unu

Hazırlanması:
Un, şəkər tozu, yağ və yumurta sarısından xəmir yoğurub, 1 saatlığa saxlayırıq. Sonra xəmiri yayıb xüsusi formaya salmalıyıq. Elə etmək lazımdır ki, forma tamam xəmirlə dolmasın, üstü 1-2 sm boş qalsın.

Yumurta ağının üzərinə şəkər tozu və kartof ununu yavaş – yavaş səpərək qabarıb qatı köpük halına düşüncəyədək çalmalı. Bundan sonra ona xırda  doğranmış almanı qatıb formadakı xəmirin üstünə yaymalı və az temperaturda 40 dəqiqə müddətində bişirməliyik.

Previous Post
Next Post