суббота, 24 января 2015 г.

Zeytunyağlı tort

Ləvazimatlar:
Şokolad -300qr
Zeytunyağı GAEA DOP Sitia-160 ml
Şəkər tozu-200qr
Yumurta -4 ədəd
vanil-1 paçka
qabartma tozu-1 paçka
Buğda unu-200qr
Qoz -200qr
Hazırlaması:
Əvvəlcə sobayı 160 dərəcədə qızdırın. Bir qabda yumurta və şəkər tozunu çalın. Sonra şokoladı əridin. Soyuduqdan sonra yumurta+şəkər tozu qarışığının içinə əlavə edin. Unu ələyin və yavaş-yavaş qarışıma qatın. Tam həll etdikdən sonra içinə zeytunyağı, vanil və qabartma tozu qatın. Qozu xırda-xırda doğrayın və
 xəmirə qatın. Sonra onu soyuducuya qoyun. Dinləndikdən
sonra isidilmiş sobaya qoyun.20-30 dəqiqə bişirin.





Previous Post
Next Post