суббота, 31 января 2015 г.

Yahni


Ləvazimatlar:
Soğan- 1baş
yerkökü- 1 ədəd
mal əti-500qr
100ml- pomidor suyu
3 yemək qaşığı -quru üzüm
keşnis-1dəstə
Darçın tozu- 1 çay qaşığı
Badımcan- 2 ədəd
Pomidor- 2ədəd
duz,istiot
Hazırlaması:
Bu yemək türk mətbəxinin ən gözəl və dadlı yeməklərindən biridir. Bunu müxtəlif üsullarla hazırlaya bilərsiniz. Bu yahnini hazırlamaq üçün bütün tərəvəzləri yuyun, qabığlarını soyun. Sonra mal ətini götürün,duzlayıb,istiotlayın. Sonra pomidorları, badımcanları, yerkökünü və soğanları xırda-xırda doğrayın. Bir qazana yağ əlavə edib, ilk öncə soğanları qovurun. Sonra digər tərəzvəzləri əlavə edin. Bunların hamsını yaxşıca qovurun.Üzərinə duz, istiot, darçın əlavə edin. Ən sonda pomidor suyu qatın.yahni hazırdır.

Previous Post
Next Post