суббота, 31 августа 2013 г.

Kəsmik kökəsi

Tərkibi:
2.5 stəkan – un
200 qram – kəsmik
2 ədəd – yumurta
1 stəkan – şəkər tozu
0.5 çay qaşığı – çay sodası
1 çay qaşığı – üzüm sirkəsi
1 xörək qaşığı – günəbaxan yağı
Xama – 100 qram
Duz – 0.5 qram
Hazırlanması:
Yumurta şəkər tozu ilə çalınır, çay sodası xamanın içinə tokülüb qarışdırılır, bunlar kəsmik, sirkə və una əlavə edilib xəmir yoğrulur. Axırda xəmirə günəbaxan yağı əlavə edilir, yenidən yoğrulur. Xəmirdən kiçik kökələr düzəldilir. Üstünə yumurta sarısı çəkilib dxovkaya
qoyulur.

Zaidova Svetlana  , Çeboksar şəhəri 
Previous Post
Next Post