Ləvazimatlar:
Baş soğan –
2 dəstə
Şüyüd – 2 dəstə
İspanaq – 2
dəstə
Turşəng – 2
dəstə
Keşniş – 2 dəstə
Kərə yağı –
200 qram
Quzu əti (
dana əti ) – 500 qram
Hazırlanması:
Əvvəlcə əti
xırda – xırda doğrayib pörtürük. Soğanı halqa şeklində doğrayiriq və tavaya
əvvəl yağı sonra isə əti və soğanı 5 dəqiqə qovururuq. Sonra keşnişı, şüyüdü,
turşəngini, ispanağı doğrayıb qovurmanın üzərinə tökürük və üzərinə limon suyu
( abqora ) əlavə edib qovururuq. İlıq suda dyünü isladırıq və qazana su töküb
qaynadırq. Sonra süzüb qaba tökürük.